Voetbalvereniging

Hier vindt u het wel en wee van de Eysink voetbalvereniging

EYSINK VOETBALVERENIGING

 

In het begin van de 20e eeuw werd voetbal steeds populairder. Naast wedstrijden die gespeeld werden door leden van voetbalclubs ontstond in diverse steden ook het bedrijfsvoetbal. Dit waren voetbalcompetities die speciaal bedoeld waren voor de medewerkers van bedrijven uit een stad of regio.

 

In navolging van andere steden kwam in 1933 ook in Amersfoort het bedrijfsvoetbal tot stand en werd besloten om een zomercompetitie te spelen, onder de naam “Amersfoortsche competitie”. De firma Eysink besloot mee te doen met een bedrijfselftal en nam het dat jaar op tegen teams van bijvoorbeeld de firma Dorlas (handel in koffie en thee) en de firma Noack (vleeswaren en conserven).

 

Over het voetbalelftal van de firma Eysink is heel erg weinig bekend, hoewel ze van 1933 tot aan het faillissement in 1953 hebben deelgenomen aan wedstrijden. De Eysinkclub doet op dit moment in de diverse archieven (Utrechts Archief, Archief Eemland, Nationaal Archief) onderzoek naar de geschiedenis ervan en het verhaal hierover zal in het clubblad van mei 2023 verschijnen.

 

Informatie gezocht

 

Omdat er zo weinig bekend is, is alle aanvullende informatie welkom. Misschien zijn er nog mensen die iets van het voetbalteam weten of in bezit hebben. Laat het ons weten via de contactpagina en we nemen graag contact met u op.

EYSINKCLUB

Samen het erfgoed van het merk Eysink in stand houden!